Categorie├źn
Stamppot

Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

Nodig: 400 gram pompoen in blokjes / 5 eetl. olijfolie / 500 gram aardappels in stukken / 600 gram spinazie / 8 zongedroogde tomaatjes / 125 gram geitenkaas/ handje pompoenpitten/ bakplaat met bakpapier.

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoen over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper. Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Kook de aardappels gaar, giet af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels tot puree en meng de rest van de olie, pompoenpitten, spinazie, klein gesneden zongedroogde tomaatjes en de helft van de geitenkaas erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Doe de stamppot op het bord en verbrokkel de rest van de geitenkaas erover. Garneer met enkele pompoenpitten.