Prei schotel

nodig: voor de bodem: 200 gram amandelmeel/ halve theelepel zout/ 2 eetl gesmolten kokosolie/ 1 ei

Hoe maak je het: oven voorverwarmen op 175 graden. Meng alle ingrediƫnten door elkaar tot een samenhangende bal. Vet de springvorm in met kokosolie. Bekleed de bodem met het deeg met een opstaand randje. bak 10 minuten tot dat de bodem goudbruin is. (bodem zal ws bol gaan staan maar komt terug in oude stand na afkoelen) Laat de bodem afkoelen. Vul de bodem met het mengsel.

Ingrediƫnten voor de vulling: 500 gram prei/ 1 doosje champignons/ 1 broccoli/ 1 ui/ 2 teentjes knoflook/ 200 gram spek/ 5 eieren/ peper en kruiden naar smaak.

Hoe maak je het: was en snij de prei in ringen. Snipper de ui, snij de knoflook, champignons en de broccoli. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn, haal ze uit de pan maar laat het bakvet in de pan. Fruit de ui in het vet, voeg de champignons, knoflook en broccoli toe en bak een aantal minuten. Voeg de prei toe en laat deze slinken. Voeg als laatste de spekjes toe en haal het mengsel van het vuur. Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout en kruiden naar smaak, bijv. chili poeder. Meng het eimengsel door het prei mengsel. Roer dit goed door en giet in de springvorm. Bak de taart in 45 tot 50 minuten gaar.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.