Provençaalse groentetian met aardappel

Nodig voor 4 personen: 3 zoete witte uien in plakjes gesneden / 2 el tijm fijngehakt / 400 gram vastkokende aardappelen / 1 aubergine/ 1 courgette / 3 trostomaten/ 2 teentjes knoflook fijngehakt/ peper en zout.

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit olie in de koekenpan en smoor de uien 20 minuten op een laag vuur. Snijd ondertussen de aubergine, de courgette en de tomaten in plakken van 3 cm dik. Roer de helft van de tijm door de uien en breng op smaak met peper. Verdeel de uien over een ingevette ovenschaal. Leg de groente er dakpansgewijs bovenop. (om en om). Besprenkel met olijfolie en bestrooi met knoflook en de rest van de tijm. Maak op smaak met peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de groente in 45 minuten gaar. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten.

Dit bericht is geplaatst in Vegetarisch. Bookmark de permalink.