Categorieën
Quiche

Quiche met spek, honing, geitenkaas en walnoten

Nodig: bladerdeeg om het bakblik mee t bekleden/ 150 gr zachte geitenkaas/ 6 plakken ontbijtspek/ 1 hand walnoten/ 3 eieren/ 1 bosui in ringen/ 2 eetl crème fraîche/ 2 eetl honig/ zout en peper.

Zo maak je het: verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi het bladerdeeg. Bewaar wat plakken voor de bovenkant. eg 3 plakken ontbijt spek op het bladerdeeg en verkruimel hierover de geitenkaas. hak de walnoten in stukken en strooi 2/3 over de bodem. Sprenkel honing over het geheel en leg hierop weer 3 plakken ontbijtspek. Klop in een kom de eieren los en roer de ui, peper en zout en de crème fraîche  erdoor. Meng dit goed door elkaar en giet in het bakblik. Leg hierover de in reepjes gesneden bladerdeeg. Bestrijk de reepjes met losgeklopt ei en bestrooi met de overgebleven walnoten.

Bak de quiche in 30 min. gaar. Lekker met een salade, bijv. rucola sla