Categorieën
Soepen

Romige bloemkoolsoep

Nodig: 1 bloemkool/ 150 g kastanjechampignons/ 3 eetlepels boter/ ½ bospaddenstoelen-bouillontablet/ 1 pakje roomkaas naturel (100 g)/ ½ zakje verse bieslook (a 25 g)

Hoe maak je het: Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukjes snijden. Bloemkool in 500 ml water in 10 min. gaar koken. Champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In koekenpan boter verhitten en champignons ca. 5 min. bakken en vocht laten verdampen. Champignons met zout en peper bestrooien. Met staafmixer of keukenmachine bloemkool in water pureren. Bloemkool soep aan de kook brengen en bouillontabletten toevoegen en laten oplossen. Roomkaas door soep roeren en al roerend laten smelten. Bieslook fijn knippen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Bieslook door champignons scheppen. Champignons met bieslook over soep verdelen.