Categorieën
Recepten

Romige ovenschotel met kip en champignons

Nodig voor 4 personen: 500 gram zoete aardappel/ 150 gram kastanje champignons/ 150 gram kipdijfilet/ 1 flinke eetlepel kaas (brie, mozzarella/ huttenkaas neem welke je lekker vindt of in huis hebt) 2 teentjes knoflook/ 500 gram spinazie/ paar eetlepels pijnboompitten / zout en peper/ olijfolie

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en pers de knoflook. Snijd de kip in blokjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Verhit olie in de pan en bak hierin om de beurt de champignons met de knoflook, daarna de spinazie laten slinken en als laatste bak in hetzelfde vet de kip. Leg de beetgare aardappel in een schaal. Doe de spinazie op de aardappel en leg hierop de kip en champignons. Verdeel de kaas over het gerecht en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven tot de pijnboompitten bruin beginnen te worden en de kaas gesmolten is.

Geniet van deze heerlijke schotel.