Categorieën
Paddenstoelen

Romige paddenstoelensoep

Nodig:  400 g gemengde paddenstoelen/ 50 g boter/ 1 ui, gesnipperd / 1 teen knoflook, in plakjes/ paar takjes tijm/ 850 ml groente of paddenstoelenbouillon/ 200 ml crème fraîche/ paar sprieten bieslook/ truffelolie

Hoe maak je het:  Veeg de verse paddenstoelen schoon. Smelt de helft van de boter in een steelpan. Bak hierin de ui met de knoflook en tijm takjes 5 min zachtjes, tot de ui zacht is en begint te kleuren. schep gemengde paddestoelen door de ui. Bak de paddestoelen nog 5 min tot ze zacht zijn. Schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat 20 min zachtjes koken. Roer de crème fraîche door de bouillon en kook nog enkele min. Pureer de soep en schenk de soep in kommen, knip er wat bieslook boven en druppel in elke kom wat (truffel of noten)olie.