Categorieën
Recepten

Salade met gevulde puntpaprika

Nodig voor 4 personen: 100 gram verse spinazie/ 300 gram pasta/ 2 puntpaprika’s/ 3 bollen mozzarella/ 2 eetlepels pesto/ 250 gram tomaatjes/ 150 gram sla.

Voor de dressing: 1 eetl citroensap/ 1 thl mosterd/ 1 eetl honing/ peper en zout/ scheutje olie.

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door en verwijder de zaadjes. Vul ze met de gebakken spinazie. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de paprika’s. Schep er wat pesto op en bestrooi met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en bak ze gaar in 20 minuten. Kook ondertussen de pasta gaar. Snijd de tomaatjes door midden. Meng de sla met de pasta en tomaatjes. besprenkel met wat dressing en leg er een gevulde paprika op.