Ervaringen

De afgelopen weken heb ik bij Maria de cursus gezonde/suikerbewuste voeding gevolgd. Maria heeft een gestructureerde aanpak en geeft in 7 avonden op heel eigen wijze zeer veel informatie over de invloed van voeding op ons lichaam. Ik heb veel van haar geleerd en ga het zeker toepassen. Van veel voedingsproducten had ik nog nooit gehoord en wist ik de werking niet. Ik heb geleerd bewust de ingredienten op de verpakking te lezen en met name door de AH safari weet ik nu welke producten ik kan kiezen en welke ik beter kan laten staan. Goede voeding is het beste dieet, want ik val er ook nog van af. G.K. 

De afgelopen 7 weken waren heel interessant en zaten vol met informatie. Het is fijn om naar iemand te luisteren die met veel passie over haar vak praat. Maria zit vol met kennis en met iedere klacht kun je bij haar terecht. Ik vind mijn gezondheid belangrijk, ik leer graag en Maria was daarbij de perfecte “docente”. Zij heeft veel humor waardoor de cursus avonden erg amusant waren. We leerden van alles over vitamines, voeding, slapen en bewegen. Ik voel me gezonder, ik slaap beter, en klachten verdwijnen. Kortom ga eens langs bij Maria als je je weer gezond en fit wilt voelen. M.B. (18 jaar)

Het was een super leerzame ervaring. Gezond eten is belangrijk en het is ook super lekker. Inmiddels al wel wat afgevallen, ik voel me beter, fitter en sterker. Het gaat langzaam maar het resultaat is zichtbaar. Ik ben er heel blij mee. G.G.

Ik kan je zeggen dat ik inmiddels 11 kg lichter ben, het is mooi geleidelijk gegaan, volgens mij ook goed.Het is heerlijk om je toch steeds beter te voelen en alle kleren eerst weer ruimer gaan zitten en zelfs te groot zijn geworden. Nu scheelt het dat ik wel handig ben met de naaimachine, dus zelf nog veel kan vermaken en ook leuke nieuwe dingen heb gemaakt(en gekocht). Mijn map met alle uitgeprinte mail van jou heb ik binnen handbereik zodat ik niet inkak en zoveel mogelijk variatie erin blijf houden. Ik ben erg blij dat ik de stap naar jou heb gemaakt, nogmaals dank voor je wijsheid! G.D.

Mijn eczeem klachten zijn een stuk minder geworden! Geen snaai behoefte meer. Heerlijk, om vers en gezond te koken. Geen hoofdpijn klachten meer na het sporten en slapen als een roos! M.H.

Vanwege mijn chronische ontsteking aan de darmen ben ik mij gaan verdiepen in wat goede voeding voor mij kan betekenen. Toen de cursus suikerbewust van Maria op mijn pad kwam, heb ik mij direct opgegeven. Maria gaf mij goede adviezen. Ik heb veel gehad aan haar duidelijke uitleg. Voor mij werkt het goed om te weten waarom jee bepaalde keuzes maakt, wat het effect is op je  lichaam en in mijn geval mijn darmen. Eat good, feel good…… R.B.

Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding’ zo dacht ik er altijd al over maar bij Maria heb  ik nog veel meer nieuwe informatie gekregen over voeding en dan met name een Suikerbewuste  leefstijl. Ik werd nog fanatieker en zit nu beter in mijn vel, heb nauwelijks nog ‘snaaibehoeftes’ en slaap beter. Kortom, de cursus heeft me veel goeds gebracht, een echte aanrader! G.B.

Ik wil even een klein vreugde momentje met je delen, voor het eerst sinds tijden was mijn bloeddruk 130/85 en dat is die lang niet geweest, ook niet met medicatie, kortom ik ben met een blij gevoel aan deze dag begonnen. Daarnaast waren gewicht niet veel maar weer wat lager dan de vorige keer en was ik weer 2 cm buikomvang kwijt. Bijzonder dat je van minder toch ook blij kunt worden. Z. H.  

De cursus “suikerbewust eten” bij Maria is echt een aanrader. Heel leerzaam en interessant en de avonden zijn gezellig. Ik ben tijdens de cursus ca. 4 kg afgevallen, mijn buikomvang is minder geworden en de cholesterolwaarden zijn behoorlijk gezakt. Ik eet heerlijk en gevarieerd drie keer per dag. Dit is heel goed vol te houden. Tussendoor heb ik geen behoefte aan eten. Ik ga hier zeker mee door. Met Kerst ben ik niets aangekomen en het is heel makkelijk om dan gewoon de draad weer op te pakken. Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Dank je wel, Maria. M.V.

Ik ben gezonder gaan eten en meer bewust over eten gaan nadenken. Ik had dit nodig om een omslag in mijn denken teweeg te brengen en de kilo’s (in 7 weken ruim 4 kg) en centimeters (13 cm)te doen slinken. De koelkast is nu gevuld met gezonde dingen. Al met al zeer tevreden. W.D.

Ik ben naar de training [suikerbewust slank} naar coachingspraktijk Bronckhorst geweest.Ik was aan de zware kant dus een mooie gelegenheid om me daar eens in te verdiepen en misschien wel wat om kilo’s kwijt te raken. Je leert van Maria bewust om te gaan met suikers en wat die suikers een verkeerde invloed kunnen hebben op je lichaam. Ondertussen ben ik 10 kilo kwijtgeraakt en kan mijn kleding weer aan waar ik was uitgegroeid. Ik voel me veel fitter en energieker en het kost mij geen moeite om af te vallen zonder al die diëten en dat allemaal door bewust om te gaan met suiker. Ik voel me weer een gelukkig mens. L.B.

Belangstellend en enthousiast naar de deelnemers toe, je laat iedereen in z’n eigenwaarde. Coaching en geen les, prettige gesprekspartner binnen de groep. Luchtige manier van begeleiden. Morgen is er weer een dag. Begrijpelijke uitleg en thema’s. Je stimuleert de (on)mogelijkheden. Ik ben al 18 kg afgevallen in 3 maanden. J.L.

Ik ben bijna 6 kg afgevallen, de cursus is mij heel goed bevallen. C.B.

Mijn buikomvang is nu 5 cm minder geworden en ik ben ook wat kilo’s afgevallen. M.E.

Na zelf al een tijd bezig te zijn met suikerbewust eten verslapte toch op de 1 of andere manier de aandacht hier weer voor, dus toen ik de cursus zag werd ik direct enthousiast.
Ondanks dat ik al redelijk wat wist over suikerbewust eten heeft de cursus toch weer mijn ogen geopend en mij nog meer geleerd dan ik voorheen al wist. Het gaat niet alleen over suikerbewust eten,  maar ook leer je dat je je lichaam moet voeden en niet moet vullen, zoals Maria altijd heel mooi zegt. Daarnaast legt Maria alles zo goed en duidelijk uit waardoor het voor iedereen te begrijpen is. Ik ben heel erg blij dat ik de cursus heb gevolgd en raad het iedereen aan! Het is echt een eyeopener! I.S.

Van de training suikerbewust eten van Maria eten heb ik veel geleerd over voeding, wat voeding doet met je lijf en voedzaam eten. Je leert, zoals Maria altijd zegt, te voeden en niet te vullen! Ik ben uiteraard erg tevreden met de kilo’s die ik (al) ben afgevallen, maar ook ben ik blij dat ik tussen maaltijden door (bijna) geen hongergevoel meer heb en me energieker voel. De training is dan ook echt een aanrader voor iedereen die meer over voeding wil leren en op een bewuste en gezonde wijze af wil vallen! Het zal je verbazen dat veel van je denkwijzen (die je bijvoorbeeld hebt opgedaan bij het volgen van verschillende diëten) niet juist zijn en je zonder het kopen van shakes, bijzondere ingrediënten etc. goed kunt afvallen. Gewoon terug naar de basis! A.S.

Fijne manier van coachen, oog voor de ander, ik ben nu al 10 kg kwijt. I.B.

Nog nooit iemand gezien die informatie zo krachtig, efficiënt en effectief kan overdragen als Maria. Ik ken meerdere orthomoleculair diëtisten en heb de hele niet-reguliere sector zo’n beetje gezien, maar niemand is zo duidelijk en pragmatisch als Maria. Zeer bruikbare informatie met direct resultaat voor elk doel. Je lichaam krijgt eindelijk weer het eten waar het voor gemaakt is, net als in de oertijd – maar dan lekkerder!  Zo ben ik afgekomen van mijn voedingsintolerantie en moeheid. R.T.

“De Beleving”, Het is begin januari alle feestdagen zijn weer voorbij, je gaat op de weegschaal staan en ‘hopsa’weer een paar kilo erbij. Zoals zo vaak praten wij erover, er moet wat gaan gebeuren. Diëten zijn we niet zo voor met al die pilletjes en drankjes. Je valt snel af maar het komt er ook weer net zo snel bij. Een advertentie van Coachingspraktijk Bronckhorst valt ons op, gegeven door Maria Onstenk, een cursus van 7 avonden met een informatiemiddag. Geen pilletjes of drankjes maar alleen goede uitleg wat echt gezonde voeding is. Je krijgt uitleg, wat je moet eten om af te vallen en gezonder te leven. Maar dat niet alleen, ook hoe de fabrikanten en supermarkten ons voorhouden wat gezond is, vooral wat de suikers betreft, er zit overal zoveel suiker in maar onder andere benamingen. Maria kan dat heel mooi en vooral begrijpelijk uitleggen, met woord en beeld. Wij zijn in 7 weken 7 kilo afgevallen, door gezonde voeding en vooral geen suiker. Wat ook heel fijn is dat de buikomvang met 5 cm is afgenomen. Het is absoluut de moeite waard om de cursus te volgen, eigenlijk zou iedereen dat moeten doen. Het Verrijkt je Lichaam en Geest. Wij zijn erg blij dat we dit gedaan hebben. Maria bedankt B en R

De informatie was interessant en je uitleg duidelijk, hierdoor ben ik anders naar ” eten ” gaan kijken. ” met meer aandacht”. En op je site staan veel lekkere recepten, hier zal ik nog regelmatig op kijken. In deze acht weken ben ik anderhalf kilo afgevallen, maar mijn “rolletjes”zijn opvallend minder geworden. Dus ik ga hier mee door!
Af en toe smokkelen en dan weer opnieuw beginnen vind ik een goede uitspraak. L.S.

Maria je hebt me leergierig gemaakt over voeding/suikers. Bevlogen heb je me enthousiast gemaakt. De 7 weken vlogen om, ik ben blij dat ik hieraan deelgenomen heb. Ik ga zonder jou deze nieuwe weg verder bewandelen. Het gaat mij lukken. M.P.

Wij hebben de 7 weken als een zeer leerzame tijd ervaren.  Ik ben nu 4 kg afgevallen, mijn man is 7 kg afgevallen en heeft hiermee zijn eerst gestelde doel bereikt. Wij doen het samen en stimuleren elkaar. Maria doet het superleuk en heel ontspannen. Wij zijn er erg blij mee, wij eten lekker en gezond. B en R. W.

Ik ben bewust met mijn eetgedrag bezig, zonder hier veel moeite voor hoeven te doen. Ik was absoluut geen drinker maar drink nu met gemak 2 liter daags. Ik ben tot nu toe 3 kilo afgevallen en 4 cm buikomtrek kwijt geworden. I. vd S.

Ik vond de cursus erg verhelderend. Ben nu nog bewuster met eten bezig. Ik hoop dat wanneer ik straks bij de huisarts kom mijn bloedwaarden en bloeddruk beter zullen zijn. Ik ben inmiddels in deze 7 weken 3 kg afgevallen en mijn taille is met 5 cm afgenomen. Al met al een hele fijne tijd. J.K.

De cursus van Maria is een aanrader. Bewust kiezen, bewust eten en bewust gezond. A.Z.

Een nieuwe kijk op eten, gewichtsverlies (ruim 4 kilo) zonder veel moeite. A.H.

Ik heb echt meer energie gekregen en ben inmiddels 7 kilo kwijt   Mijn gezinsleden zijn er aardig aan gewent en vinden het mooi dat ik afgevallen ben! ik voel me er heel goed bij, dankzij jouw heldere kijk op voeding! A.H.

Ik las de advertentie van Maria in het Contact. Mijn eerste gedachte was: ‘het zal wel weer zo iets zijn.’ Maar het beleef in mijn hoofd spelen. Ik was toch wel heel nieuwsgierig en ben naar de informatie gegaan. Ik was kritisch en bleef kritisch.  Ik ben aan de cursus begonnen en ik heb er heel veel profijt van. Ik had heel veel last van opvliegers en na de tweede week werd dat al minder. Ik durf wel te zeggen dat ik wel 70%  minder opvliegers heb dan voor die tijd. En ik durf ook te zeggen dat het komt door dat ik nu veel minder suikers gebruik. Het eten is nu ook veel lekkerder. Ik voel mij ook veel lekkerder. Het gewicht wordt ook minder.  Ik kan alleen maar zeggen; Het eten met minder toegevoegde suikers is geen probleem maar een uitdaging. Ga deze uitdaging eens aan. Het geeft je zoveel meer als alleen anders eten. H.W.  

Je enthousiasme om heel Bronckhorst aan gezond eten te krijgen zal je zeker lukken.
Het is een genot om de cursus te volgen met veelvuldige tips en variaties en deskundigheid. Ook de liefde voor je zelf ,om niet te streng en afkeurend en krampachtig om te gaan met de veranderingen. Morgen kun je gewoon opnieuw beginnen.
Ik vond het een mooie ervaring en ga door met de opgedane wijsheid.
Veel succes, E.v.H.

Bedankt voor de cursus. Het was zeer leerzaam en ik heb het idee dat ik hier goed mee vooruit kan. Ook ben ik al een paar kilo afgevallen en is mijn tailleomvang met 5 cm afgenomen. Hier ben ik al erg blij mee. Dank voor je enthousiasme, ik moest er een eind voor rijden maar had het er graag voor over. G.B.

Je hebt ons op een begrijpelijke manier uitgelegd hoe ons eten verwerkt wordt in ons lichaam. Heel veel dank daarvoor!! De eerste pondjes zijn er al af en een beter gevoel. We zijn er bewust mee bezig. 

Eindelijk inzicht in wat er in gaat en weer uit. NU weet ik wat ik eet en waarom. Ik ben NU bewuster geworden met eten. Ik heb veel geleerd, echt een aanrader voor iedereen die met z’n gezondheid bezig is. L.V. 

Via mijn zus had ik al veel basis informatie gehoord over de ‘nieuwe’ manier van eten. De cursus was voor mij heel verhelderend en heel interessant om te leren hoe voeding werkt in je lichaam. Qua kilo’s heb ik nog niet mijn doel bereikt maar op mentaal gebied heb ik meer bereikt dan wat ik van tevoren kon wensen. Ik voel me veel minder vaak neerslachtig. Bedankt Maria dat je jouw kennis met veel enthousiasme met mij hebt gedeeld. Het was elke keer weer een feestje. B.W.

Met plezier en grote interesse heb ik de cursus bijgewoond. Ik was wel vaker ‘op zoek’ naar goede voeding, maar ben er nu nog veel bewuster mee bezig. Heb nu veel meer inzicht gekregen in wat er echt in voeding zit en wat dat met je lichaam doet. Bedankt Maria voor al de informatie. E.N. 

Het heeft ons meer inzicht gegeven over gezonde voeding, zodat we nu bewuster de boodschappen doen en daardoor gezonder eten. We stonden er versteld van hoeveel suikers de producten bevatten. 

Maar het gaat goed hoor. Ondertussen al 12 kilo afgevallen en op naar de volgende 12. Volg nog steeds jouw adviezen op. De ene week gaat het beter dan de andere week. Maar we blijven goed bezig. Havermout eet ik ’s morgens bij het ontbijt met yoghurt en lijnzaad.

Tijdens mijn laatste meting van de bloeddruk was de doktersassistent enigszins met stomheid geslagen. Ik blij en een verbaasde doktersassistent! Een prachtige meting!

Afgelopen jaar was mijn bloeddruk meerdere keren aan de hoge kant, zelfs zo dat als het niet beter werd ik aan de medicijnen moest! Dat ‘nooit’ dacht ik, mijn motto is altijd ‘eerst de oorzaak zoeken!’ Daarbij heb je hulp nodig en die heb ik gevonden bij Maria Onstenk van Coachingspraktijk Bronckhorst. Door haar advies en mijn aangepaste keuze in voeding, de juiste vitamines, goede vetten maar vooral geen SUIKER als ingrediënt! Is mij dit gelukt. Ik voel me prima, een aantal kilo’s lichter en dan met name rondom de maag/buik en bovenbenen, juist die belangrijke plekken voor mij!  Ik ga lekker door! Niet onbelangrijk is nu ook mijn cholesterol in balans (HDL, LDL en de ratio) zeker voor mijn leeftijd, want cholesterol heb je nodig! Hierover kan Maria ook alles vertellen! A. W.

Nee, ik ben niet op dieet, ik verander mijn levensstijl. Bij suikerbewust eten krijg je een totaal ander visie over eten, lijnen en je goed voelen. Maria geeft je een volledig onderbouwde inhoud over voeding, het hoe, waarom en waarvoor voeding eigenlijk dient, wat belangrijk is en wat niet. Je krijgt complete tekst en uitleg over allerhande voeding, voedingssupplementen en vitamines. Ik ben er nog lang niet, maar ik voel me er lichamelijk al heel goed bij. Maria bedankt. E.L. 

Ik voel me een stuk energieker en ik heb geen buikpijn meer sinds ik aan de cursus deelneem. Bedankt voor alle informatie, je steun en je enthousiasme. F.O.

Dankzij jou ben ik een stuk energieker en vrolijker geworden. Ik heb overal veel meer zin in. H.te K.

Ik ben blij met het behaalde resultaat! 3,5 kg en 8-9 cm in de taille minder. Dit door de goede bijeenkomsten van jou. Je geeft bruikbare adviezen die direct toepasbaar zijn.! L.W.

Je hebt me geholpen nog gezonder te worden. Je geeft veel informatie die je helpt gezond te worden en te blijven. Dank je wel voor je tips en adviezen. 2,5 kg is nog niet zoveel maar het begin is er. Eerst je lichaam voeden en dan kan je pas afvallen. M.N.

Jouw coaching kwam op het juiste moment! Dit had ik nú nodig. Het heeft me weer anders laten kijken naar voedsel en het gebruik ervan. Inmiddels 4 kg kwijt en beter ‘op de benen’. Erg belangrijk voor mij. A.W.

Ik kreeg vandaag de uitslag van mijn bloedglucose spiegel van de afgelopen 3 maanden. HEEL goed  5 gemiddeld !!! dit was in het verleden tussen 6 en 7. Het suikervrij eten geeft dus resultaat, super. Ik wilde je dit even vertellen , opsteker. M.H. (diabetes)

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel zou doen, ben blij dat ik het gedaan heb, ik ben bijna 5 kg afgevallen in deze 2 maanden. M.L.

Goede adviezen, zonder commerciële inslag, meelevend, veel adviezen, ontzettend duidelijk, ik heb veel geleerd. Ik ben inmiddels 12 kg afgevallen. D.W.

Door de training ben ik minder moe, ik voel me veel fitter. Ook heb ik minder vaak hoofdpijn. L.B.