Categorieën
Recepten

Shakshuka op z’n Italaliaans

Nodig: 2 uien in halve ringen/ 1 teentje geperste knoflook/ 2 kleine rode paprika’s in plakjes/ 2 blikken biologische tomaten in blokjes of 8 verse tomaten/ 300 gram gekookte witte bonen of linzen/ 1 thl kokosvet om in te bakken/ snufje kaneel/ oregano en tijm naar smaak/ 4 eieren/ olijfolie om te besprenkelen/ peper en zout/ verse peterselie om mee te bestrooien/ geraspte kaas (Pecorino)

Hoe maak je het: fruit de ui, knoflook in de kokosolie tot ze glazig is. Voeg de paprika toe en laat zachtjes bakken. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met p en z, kaneel, oregano en tijm. Laat het geheel een kwartier sudderen. Doe de bonen of linzen en verwarm gedurende 3 minuten mee. Breek de eieren in de saus  en laat 7 tot 10 minuten op laag vuur staan. Besprenkel het gerecht met olijfolie, verse peterselie en de Pecorino.