Categorieën
Recepten

Snelle bonenschotel

Nodig voor 2 personen: 1 pot bonenmix  Kidney/bruine en witte bonen van Hak/ 250 gram cherrytomaten/ 1 aubergine/ 2,5 eetl olijfolie/ 1 theel. gemalen komijn/ 30 gram gedroogde abrikozen/ 50 gram amandelen of hazelnoten

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en dep ze droog. Schep ze in een ovenschotel. Halveer de aubergine en snijd hem in stukken van ongeveer 2 cm bij 2 cm en meng met de bonen. Halveer de tomaatjes en doe deze bij het mengsel. Strooi de komijn erover en besprenkel de ovenschotel met olijfolie. Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht in 30 minuten in de oven gaar worden. Wel de abrikozen gedurende 10 minuten in heet water, dep ze droog en snijd ze klein. Hak de noten fijn. Doe de noten en abrikozen net voor het opdienen over de bonen schotel.