Categorieën
Soepen

Snelle snert met koriander en chiliroom

Nodig: 4 el olijfolie/ 1 ui grof gesnipperd/ 2 teen knoflook, gesnipperd/ 1 aardappel, geschild in blokjes/ 1 tl komijnpoeder/ 1 bosje koriander , steeltjes snipperen en blad apart/ 1 liter groentenbouillon/ 750 g diepvriesdoperwten/ sap van 1 citroen/ 2 rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt/125 ml slagroom, lobbig geklopt.

Hoe maak je het: Verhit 3 el olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg aardappel, komijn en koriandersteeltjes toe. Giet een scheutje bouillon erbij en stoof dan 10 minuten met deksel op de pan. Voeg de rest van de korianderblaadjes (een paar apart houden voor garnering) en citroensap toe. Breng op smaak met peper en kook zachtjes 5 minuten. Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de rode peper 1-2 minuten. Klop door de slagroom. Pureer de soep met een staafmixer en schep de chiliroom in de soep en garneer met de blaadjes koriander.