Spaghettipompoen uit de oven

Nodig voor 4 personen: 2 middelgrote spaghetti pompoenen/ 4 el olijfolie/ Himalaya of Keltisch zeezout/ peper/ 2 of 3 tenen knoflook/ verse rozemarijnnaalden.

Zo maak je het: Snijd beide pompoenen overlangs door en verwijder de pitten. bestrijk het vruchtvlees met olijfolie en strooi er zout en peper over. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes en verdeel ze samen met flink wat rozemarijn over de pompoen. Leg ze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoen helften in 30 tot 45 minuten op 220 graden gaar. controleer met een vork of ze zacht zijn. Schraap het vruchtvlees met vork los dan komen de strengen die op spaghetti lijken los en bedruppel met olijfolie. Deze spaghetti is lekker met vlees, bijv. gehakt maar kan ook goed met een vinaigrette erover als salade.

Je kunt de pompoen ook met de snijkant naar boven gaar maken in een stoompan. Ook hier wordt de schil niet verwijderd.

Spaghetti pompoen met koolvis.

Nodig: olijfolie 2 uien/1 spaghetti pompoen/ 400 gr koolvis/ 1 el verse koriander/ 2 pepers/ 2 teentjes knoflook/ 1 el pesto/ 1 tl tijm.

Zo maak je het: doe de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, de pepers en de knoflook.  Voeg de vis toe en bak mee. voeg ook de spaghetti toe en laat even meebakken. Voeg als laatste de koriander en tijm toe. Laat alles een poosje sudderen en als het gaar is voeg dan de pesto toe. lekker met rijst, pasta of stokbrood.

Dit bericht is geplaatst in Pasta's. Bookmark de permalink.