Sperziebonen met kip

Nodig voor 2 personen: 250 gram sperziebonen/ 1 kleine ui/ 10 cherry tomaten/ 100 gr champignons / 1 eetl olijfolie/ 1 teentje knoflook/ 200 gr kipfilet in blokjes/ 1 thl majoraan/ /4 eetlepels droge witte wijn.

Zo maak je het: Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Pel en snipper de uit en knoflook, halveer de tomaat, snij de champignon in plakjes.  Kook de sperziebonen 2 minuten in weinig water. Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook. Bak de kipfilet 3 minuten mee. Bak de champignons ca 2 minuten mee. Giet de bonen af en schep ze met de tomaten en majoraan door het mengsel. Voeg de wijn of water toe en smoor de bonen met een deksel op de pan in ca 6 minuten gaar. Voeg peper naar smaak toe. Serveer met rijst.

Dit bericht is geplaatst in Rijst gerechten. Bookmark de permalink.