Categorie├źn
Groente recepten

Spinazie, zoete aardappel muffins

Nodig: voor 6 stuks: 50 gram jonge bladspinazie/ 90 gram speltbloem/ 3 thl bakpoeder/ 75 gram zoete aardappel/ 30 gr zongedroogde tomaten/ 30 gram Parmezaanse kaas/ 1 ei/ 75 ml (plantaardige) melk/ 1 eetl olijfolie

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de spinazie in een kom en giet er kokend water op en laat circa 10 seconden staan. Giet af en spoel met koud water af. Knijp het water eruit en snijd de spinazie fijn. Doe de spinazie door de bloem, het bakpoeder, de zongedroogde tomaten en de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de melk en de olijfolie en roer het mengsel door het spinazie mengsel. Doe het mengsel over in een muffinvorm. Bak 15 a 20 minuten in de over tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.