Spruitenstamppot

Nodig: aardappelen en spruiten naar behoefte om een goede stamppot te maken/Keltisch zeezout en peper/ klein scheutje (plantaardige) melk/ klein klontje boter/ hand zonnebloempitten/ 2 appels/ stukje kaas/ eetl honing/ spekjes

Hoe maak je het: kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk en klontje boter, voeg wat peper en zout toe. Snijd de spruiten in vier stukken en kook ze beetgaar. Roer de spruiten door de aardappelpuree.  Rooster de zonnebloempitten en snijd de appels in kleine stukjes en bak ze in circa 2 minuten. Snijd de kaas in blokjes en verwarm ze even mee met de appel. Meng dit mengsel samen met de pitten door de spruiten stamppot en maak op smaak met peper en zout en de honing. Bak er wat spekjes bij en roer deze er ook door.

Dit bericht is geplaatst in Stamppot. Bookmark de permalink.