Categorieën
Stamppot

Stamppot van zoete aardappel

Nodig voor 4 personen : 500 gram zoete aardappel geschild en in stukken gesneden/ 600 gram knolselderij, geschild en in stukken gesneden/ 1 stronk bleekselderij, gewassen en gesneden in schuine stukken, het groene houd je apart/ 300 gram gewassen witte druiven/ 1 eetl olijfolie/ 4 worstjes/ 4 eetl mosterd/ zout en peper.

Hoe maak je het: Kook de  aardappelen en knolselderij  in 20 minuten gaar. Giet af, kook droog en stamp fijn. Verwarm de olie in de pan en bak de selderij in 10 minuten beetgaar. Bak de laatste 5 minuten de druiven mee. Meng de druiven en de selderij door de stamppot aardappel en knolselderij. Breng op smaak met peper en zout. Hak het selderijblad fijn en strooi over de stamppot. Bak de worstjes en serveer de mosterd er apart bij.