Categorie├źn
Vegetarisch

Stoofpotje met pompoen, kikkererwt en couscous

Nodig voor 4 personen: 2 eetl olijfolie/ 1 gesnipperde ui/ 2 fijngehakte teentjes knoflook/ 1 eetl ras el hanout of kerriepoeder/ 600 gr pompoen geschild en in blokjes/ 400 gram tomatenblokjes (eventueel uit pak) 1 kaneelstokje/ 300 gr afgespoelde en uitgelekte kikkererwten/ 400 gr couscous/ 1 eetl boter/ 100 ml Griekse yoghurt/ 1/2 bosje munt grof gehakt.

Zo maak je het: Fruit de uit in circa 5 minuten en voeg de knoflook, specerijen en pompoen toe, roerbak dit even mee. Voeg de tomaat, kaneel en 100 ml water toe. Breng op smaak met zout en laat 15 minuten stoven. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 5 minuten stoven. Bereid de couscous volgens de verpakking en schep om met de boter. Serveer de stoof met de couscous en de yoghurt. Bestrooi met de munt.