Categorieën
Brood en koekjes

Suikervrije brownies

Nodig: 250 gr geweekte dadels/ 100 gr amandelmeel/ 75 gr cacao/ 100 gr geraspte courgette/ 2 eieren/ 200 gr kokosolie/ snufje zout/ 2 thl wijnsteenbakpoeder.

Zo maak je het: verwarm de oven voor op 180 graden. smelt de kokosolie in een pan en doe ze samen met de dadels en eieren in de keukenmachine, hak tot het helemaal gemengd is. (kan ook in een krachtige blender). Voeg amandelmeel, cacao, zut en bakpoeder toe. Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette erdoor. Vet een ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier. doe het mengsel erin en verdell gelijkmatig. zet 30 minuten in de oven. Wanneer de brownie klaar is zet je de ovendeur open en laat de brownie afkoelen.

Topping: nodig: 125 gr dadels/ 100 ml plantaardige room/ 50 gr cacao/ 75 gr (ontgeurde) kokosolie/ 1 thl koffiearoma (optioneel)

Had de dadels in de keukenmachine of blender. smelt de koksolie in een pannetje. voeg de kokosolie , room, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien. Verdeel de topping over de brownie en laat 1 uur in de koelkast opstijven.