Categorie├źn
Rijst gerechten Vis

Thaise groene curry met kabeljauw en doperwt

Nodig voor 4 personen: 300 gr volkoren of zilvervliesrijst/ 1 stuik paksoi/ 500 gr kabeljauwfilet/ 1 eetl olijfolie traditioneel/ 70 gr Thaise groene curry kruidenpasta/ 1 blik 400 ml kokosmelk/ 1 schoongeboende limoen/ 1 bakje koriander/ 150 gr tuinerwten (diepvries)

Zo maak je het: snijd de paksoi in dunne reepjes. Snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm. verhit de olie in de pan en fruit de curry kruidenpasta (2 min.) voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Voeg het wit van de paksoi toe verwarm 1 minuut mee. Voeg het groen van de paksoi, de erwten en de kabeljauw toe en laat 3 minuten mee koken. Breng op smaak met de limoensap en rasp, peper en zout. Strooi de koriander erover. Serveer met rijst.