Tomatensoep met peterselie room en spek

Nodig: voor 4 koppen soep: 750 gram tomaten of 6 grote tomaten/ 1 ui/ 1 teentje knoflook/ 5 takjes peterselie/ 1 kleine zoete aardappel/1 dl Griekse volle yoghurt/ (optioneel) 1 kop erwten/ 2 laurierblaadjes/ mespunt nootmuskaat/ peper/ zout/ 1 bouillonblokje/ klein stukje gember of gember poeder/2,5 dl water/ spekjes of bakham

Zo maak je het: maak de ui, knoflook en stukje gember schoon en fruit de ui samen met de knoflook de gember en de steeltjes van de peterselie (bewaar het peterselie blad) tot alles zacht is. Was de tomaten en snijd ze in stukken, schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken en doe ze samen met het water, het bouillon blokje, het laurierblad  en de nootmuskaat in de soep. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep. Maak de soep opnieuw warm en voeg de erwten uit de diepvries toe en laat dit warm worden.  Bak ondertussen de spekjes en voeg deze als laatste toe. Roer het kleingesneden peterselie blad door de yoghurt met wat peper en zout en garneer de soep (wanneer het  op tafel staat) hiermee.

  • de erwten toevoegen hoort niet bij het recept, maar erwten zijn heel erg gezond en daarom voeg ik ze aan elke soep toe.
Dit bericht is geplaatst in Soepen. Bookmark de permalink.