Uientaart met rozemarijn

Nodig voor 4 personen: 3 eetl olijfolie/ 600 gr rode of gele uien in ringen/ 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes/ 2 teentjes knoflook/ 8 plakken hartige taartdeeg/ 1 ei/ 100 ml room/ 100 gr geraspte Parmezaanse kaas/ Voor de salade: 150 gr veldsla/ 50 gr grof gehakte hazelnoten/ mespunt mosterd/ mespunt honing/ 1 eetl azijn/ 2 a 3 eetl olijfolie.

Zo maak je het: fruit de ui, voeg de rozemarijn en knoflook, zout en peper toe. Voeg een paar eetl water toe en stoof nog 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met het deeg en druk de randen op elkaar, vouw de buitenste randen 1 cm om voor een dikkere rand. Verdeel de uien erover. Klop het ei los met de room en giet over de uien. Bestrooi met kaas en bak de taart circa 20 minuten goudbruin. Meng ondertussen de sla met de noten en op het laatste moment de dressing en maak op smaak met peper en zout.

Dit bericht is geplaatst in Vegetarisch. Bookmark de permalink.