Variëren met beleg op brood

Beleg je volkoren boterham met:

rookvlees en ei /  met mayonaise, sardines, tomaat en basilicum/ roomkaas, avocado tomaat en peper / selleriesalade, ham en bieslook/ appelstroop, kaas, appel en notenpasta of noten mix/ pesto, kipfilet, basilicum en peper.

Of neem deze zoete groentespread:

nodig: voor 8 porties: 300 gr rauwe bieten/ 300 geschilde bospeen/ 1/2 thl kaneel/ 1/2 thl gemberpoeder/ 1 el olijfolie/ 50 gr (medjoul) dadels zonder pit.

zo maak je het: verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bieten in parten, de wortel in stukken van 4 cm. Meng de kaneel en gember door de groente en besprenkel met olie.  Rooster de groente in het midden van de oven gedurende 1 uur. Laat de groente afkoelen en mix samen met de dadels glad. Voeg eventueel water toe. Schep in een afsluitbare pot en bewaar max. 1 week in de koelkast. Lekker op brood of cracker, garneer met wat geitenkaas.

Wat dacht je hiervan:

Brood met eieren mimosa: nodig: 2 fijngesneden bosuitjes/ halve uitgeperste citroen/ 4 el olijfolie/ 4 hardgekookte eieren/ 4 eetl peterselie/ 6 el mayonaise/ 4 volkoren boterhammen/ 12 radijsjes.

Hoe maak je het: roer in een kom de bosui met de helft van de citroensap en olie door elkaar. Voeg de grofgehakte eieren toe en 2 el peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Roer de overige 2 el peterselie door de mayonaise en breng op smaak met een beetje citroensap en peper. Verdeel de mayonaise over de boterhammen. Snijd de radijsjes in plakjes en verdeel ze over het brood. Schep de eieren mimosa erop en smullen maar.

 

Dit bericht is geplaatst in Lunch. Bookmark de permalink.