Categorieën
Recepten

Vegetarische Chili sin Carne

Nodig: 1 grote ui/1 teentje knoflook/ optioneel 1 pepertje/100 gram champignons/ 1/2 prei/ pot of pak bruine of kidneybonen/ 1/2 thl kaneel/1/2 thl komijnpoeder/ 1/2 thl chilipoeder/ pakje  tomatenblokjes/ 1 zoete aardappel/peper en zout

Hoe maak je het: Pel en snipper de ui en het teentje knoflook, giet  wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Wie van pittig houdt bakt de peper mee. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Snijd de champignons in kwarten en doe bij de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen, de aardappel in blokjes en voeg toe. Voeg de uitgelekte bonen, de kaneel, komijn en chilipoeder toe. Voeg als laatste de tomaten blokjes toe  en laat de massa gaar worden.  Is de chili te flauw doe dan naar behoefte chili erbij.