Vegetarische pastasaus met kaneel

Nodig voor 4 personen: 1 klein blikje tomatenpuree/ 1 blikje tomatenblokjes/ 1 ui/ 1 teentje knoflook/ 2 stengels bleekselderij/1 wortel/ 1 courgette/ 1 paprika/ Zout en peper/ 2 theelepels  kaneel/ Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)/ Optioneel: verse basilicum en geraspte kaas/ Optioneel: 250 gram champignons

Zo maak je het: Begin met het snijden van alle groenten. Snipper de ui en snijd de bleekselderij, de wortel, de paprika en de courgette in blokjes.

Fruit in een grote braadpan in een flinke scheut olijfolie de ui. Gooi er daarna de bleekselderij en de wortel bij een laat even aanbakken. Knijp er een teentje knoflook bij uit, roer even door en voeg dan de courgette en de paprika toe. Laat het geheel zo’n 10 minuten bakken terwijl je regelmatig roert. Voeg ondertussen de Italiaanse kruiden toe. Ik gebruik een zakje met een mengsel van gedroogde Italiaanse kruiden en voeg ongeveer een eetlepel toe, maar je kunt ook de hierboven genoemde kruiden los toevoegen. Optioneel: voeg als laatste de champignons toe en laat het mengel nog zo’n 5 minuten op hoog vuur bakken.

Schuif al je groenten naar een kant van de pan. Bak op het vrijgekomen stuk pan de tomatenpuree aan, zodat de puree ontzuurt. Geef het een paar minuutjes en meng dan de puree en de tomatenblokjes door alle groenten heen. Breng de saus op smaak met zout, peper en twee theelepels kaneel voor een zoete smaak (of naar eigen smaak toevoegen). Als je het lekker vindt kun je nu nog een paar blaadjes basilicum verscheuren en toevoegen.

Laat de vegetarische pastasaus ongeveer 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen een flinke pan pasta en je bent klaar om te smullen!

Tips: Naast het gerecht kan ook tomaat met mozzarella en basilicum worden geserveerd of een ander soort frisse salade met olijven.

Mis je echt het vlees, dan kan altijd vegetarisch gehakt worden toegevoegd en net als echt gehakt worden verwerkt in het recept.

 

Dit bericht is geplaatst in Vegetarisch. Bookmark de permalink.