Categorie├źn
Brood en koekjes

Vruchtenbrood

Nodig: 100 gr amandelmeel/100 gr boekweitmeel/ 50 gr mix van zonnebloem en pompoenpitten/ 200 gr klein gesneden gedroogd fruit (vijgen, rozijnen. abrikozen, appel, ananas, dadel) 30 gr fijn gehakte noten/1 geraspte appel/ een eetlepel gesmolten kokosolie/ 4 eieren/ 1 thl Keltisch zeezout/ 1 thl kaneel

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 170 graden/ doe alle ingredi├źnten met uitzondering van de kokosolie en eieren in een grote kom. Roer alles goed door elkaar. Klop de eieren schuimig in een aparte kom. Voeg dit samen met de kokosolie toe aan de noten vruchtenmix en roer alles goed door elkaar. Doe dit over in een bakblik dat bekleed is met bakpapier. Zet het 25 minuten afgedekt in de oven. Haal daarna de folie eraf en bak nog 45 minuten op 170 graden.

Het deeg mag een beetje plakken, is het te droog, dan wat extra kokosolie toevoegen.