Wilde zalm met toebehoren

Nodig voor 4 personen: 2 thl mosterd/ schil van een citroen geraspt/ sap van 1/2 halve citroen/ handvol amandelen fijngehakt/ 1 eetl traditionele olijfolie/20  snoeptomaatjes / paar takjes dille/ zout en peper/ 4 zalmfilets.

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het bakblik. meng in een kom de mosterd met citroenschil en sap, de amandelen, olijfolie, dille, peper en zout. Leg de zalm op de bakplaat en verdeel het mengsel erover en druk aan met een lepel. Leg ook de tomaatjes op de bakplaat en bedruppel met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Bak alles in 10 tot 12 minuten gaar.  Serveer de zalm met de snoeptomaatjes.

Voor de salade: 1 grote hand waterkers/ 1 grote hand rucola/ 1 grote hand spinazie/ sap van 1/2 citroen/ 2 eetl extra vierge olijfolie.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Vis. Bookmark de permalink.