Witlof met banaan gemarineerd met geitenkaas

Nodig: 2 grote stronken witlof/1 grote banaan/4 plakjes bladerdeeg/1 ei/geitenkaas

Hoe maak je het: laat het bladerdeeg ontdooien. snijd de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern, snijd de helften nog een keer in de lengte door. Snijd de banaan in de lengte en breedte in 4 gelijke stukken. Leg de banaan met de bolle kant op het bladerdeeg, Leg de witlof met de bolle kant boven op de banaan.  Vouw het bladerdeeg dicht en druk het vast. Leg de pakketjes op een stuk bakpapier met de banaan naar boven. Smeer het geheel in met het ei. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden in 14 minuten gaar en bruin. Doe de geitenkaas in dunne plakjes er boven op en bak nog 2 minuten mee in de hete oven. Lekker met bosbessenjam/granberrie compote.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.