Zalm Teriyakisaus met mango en komkommer pickle

Nodig: 250 gram wilde zalm/ 300 gram broccoli roosjes en stengel/ 200 gram volkoren rijst (zilvervlies)/

Voor de Teriyakisaus: 2 cm geschilde gember/ 2 tenen gepelde knoflook/ 1 eetl tamari/ 1 eetl olijfolie.

Voor de komkommer pickle: 1/2 schoongemaakte en in stukken gesneden komkommer / 1/2 fijngehakte rode peper/ 2 eetl appelazijn/ Keltisch zeezout/1 rijpe mango gesneden en geschild.

Hoe maak je het: Kook de rijst gaar. Teriyakisaus: Houd 1/3 van de mango apart voor de pickle. Meng de mango met de gember, knoflook tamari saus en olijfolie.  Meng alles in de blender tot een gladde saus. Zet de oven op 220 graden Bekleed de bakplaat met papier en verspreid er de rijst over. Besprenkel de rijst met olie. Haal de zalm door de saus en leg op de rijst. Haal de broccoli door de saus en verdeel ook over de bakplaat. Bak gaar in 12 tot 15 minuten. Voor de Pickle: Meng de komkommer met de stukken mango en de rode peper. Besprenkel het geheel met de azijn en flink wat zout (om water te onttrekken) . Laat even intrekken. Voor het serveren de komkommer pickle afgieten. Serveer met de zalm en rijst. 

 

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Vis. Bookmark de permalink.