Categorieën
Brood en koekjes

Zwarte bonen brownie met rozijnen

Nodig: 200 gram zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt/ 150 gram rozijnen/ 2 eieren/ 2 eetlepels cacaopoeder/ 2 eetlepels cacao nibs (of vervang deze voor een extra eetlepel cacaopoeder/ 2 eetlepels kokosolie/ 1 theelepel vanille extract/ snufje Himalaya zout/ 1 theelepel bakingsoda/ 1 grote eetlepel citroensap.

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 175 graden. Houd de helft van de rozijnen en de cacaonibs apart en meng de overige ingrediënten op hoge snelheid in een blender of keukenmachine. Schep de cacaonibs en de achter gehouden rozijnen door het beslag. Schep het beslag in een met bakpapier bekleedde brownie vorm of klein cakeblik. Bak de zwarte bonen brownie in de voorverwarmde oven gedurende 25 tot 30 minuten. De baktijd kan verschillen per oven, dus houdt de cake de laatste minuten in de gaten. Controleer of de brownie ook van binnen gaar is, door er met een saté prikker in te steken, als deze er schoon uit komt is de cake klaar.